Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

onsdag 31 mars 2010

huset

När vi satte gång arbetet med att stycka tomten var vi tvungna att rita det hus vi skulle bygga på tomten parallellt med styckningen. Kommunen ville se vad det var för hus vi hade tänkt oss. Eftersom tomten är lite knepig så gick det inte att ställa något redan färdigritat hus där, så vi var tvungna att rita ett suterränghus om passade in på tomten. Vi haft kontakt med Trivselhus sedan september 2008 och deras duktiga arkitekt Jessica har tillsammans med oss ritat åtskilliga förslag...

Det hus vi nu har fått bygglov för är inte detsamma som det första huset vi ritade in på tomten. Av olika anledningar var vi tvungna att rita om huset och samtidigt inkluderade vi garaget i huset i stället för att ha ett separat garage/carport som vi först hade tänkt oss. Huset blev större och också bättre.

Vår önskan från början var att ha tre sovrum på övre plan så att hela familjen kan bo där nu medan barnen är små. I det mindre huset som vi ritade först fick vi inte plats med det utan fick lägga sovrummen på entréplanet. Huset som vi nu, tillslut, kommer bygga har tre sovrum uppe och två nere, så att ungarna, när de blir tonåringar och vill ha lite mer privacy (eller snarare när vi vill ha lite lugn och ro kanske?) kan de flytta ned.

Här ser ni planlösningarna för vårt hus - som inte har nåt namn (ännu). Garaget är sänkt 90 cm för att vi inte ska få så brant backe upp till garageporten. Det är därför vi har en trappa i groventrén, så att man kommer upp till bostadsdelen. Sedan dessa ritningar gjordes har vi gjort några små justeringar. Bl.a. ska vi ha en skjutdörr in till groventrén från hallen i stället för en vanlig dörr, vi har även flyttat på städskåpet och lite annat


måndag 29 mars 2010

Påskrivet

I dag har vi varit och träffat vår Trivselhus-Maria och efter att vi hade ställt våra sista frågor och fått de sista frågetecknen uträtade så tog vi varsitt djupt andetag och skrev på slutbeställningen för huset.

doa Så nu håller vi tummarna för att allt går på räls fram till slutbesiktningen någon gång mot slutet av året.

Det ser ut som om vi kommer få huset färdigt innan 2010 är slut. Redan nästa vecka trodde hon att vi kunde få ett preliminärt leveransdatum för huset (det tar mellan elva och 15 veckor). Sedan är det bara att räkna... Från husleveransen ska det ta 19 veckor till slutbesiktningen. Fyra veckors semester går antagligen bort i sommar och eftersom vi har valt att ha stenskiva i köket så kan köket, pga leveranstiden, ta fyra veckor längre tid "än vanligt" att färdigställa.

söndag 28 mars 2010

röjning II

Även idag röjdes det på tomten. En stor hög med ris, en ansenlig vedhög och intryck av en mycket större tomt är resultatet av pappa och Mårtens insatser.

På eftermiddagen träffade vi vår kvalitetsansvarige Kjell igen.

lördag 27 mars 2010

röjning

I dag har pappa och Mårten börjat röja på tomten. Alla småträd och buskar och sånt som man kan ta ner och forsla bort själv ska de försöka ta bort, sen får en expert ta de stora tallarna och björkarna. Vi har bett om offerter från några olika. Den första fick vi från Cajsas sambo Per, vi väntar på de andra två innan vi bestämmer oss.

fredag 26 mars 2010

Matchning

Tibrokök kunde matcha vår andra stenoffert så vi bestämde oss för att ta hela köket, inklusive stenskivan från dem. Det känns bra att ha tagit ett beslut till...


fågelperspektiv

Här är ett par bilder tagna från övervåningen hos mamma och pappa över det som är vår tomt. Härifrån kan man ha bra översikt över hur projektet fortgår.


Huset kommer stå där flaggstången och buskarna är ungefär.

samtal både hit och dit

I dag har jag ägnat mig åt att ringa en massa samtal som behövde ringas.
adacall

Vi kommer att borra för bergvärme och jag skickade in ansökan om borrlov för någon vecka sedan till kommunen. I går ringde handläggaren och hade lite frågor. Dels kunde hon inte se oss som ägare av tomten, men det visade sig sen att hennes system behövde uppdateras så det problemet löste sig lätt. Hennes egentliga ärende var dock att berätta att situationskartan som borrhålet är utritat på är i fel skala vilket gjorde att hon inte kunde fortsätta sitt arbete. Hon hade en karta i rätt skala och jag förstod aldrig varför inte hon bara kunde föra över krysset från den felaktiga kartan till den korrekta, men hon skickade i alla fall en korrekt karta till mig. På den skulle jag kryssa för var vårt borrhål ska vara. Och det vet ju inte jag... Borrhålet på den kartan som jag hade skickat in hade bergvärmefirman markerat borrhålet på och den kartan har ju damen på kommunen. Så, mitt första samtal gick till bergvärmefirman som jag sedan mejlade över den korrekta kartan till. Nu har de markerat ut borrhålets placering och jag har skickat kartan vidare till kommunen.
garupale
Eftersom vi har hållit på ett tag med det här projektet så har det under resans gång blivit en del papper, ritningar och offerter som har förkastats och uppdaterats. Bl.a. så fick vi första offerten på markarbetena och grunden redan i september 2009. Sedan dess är hela huset nytt och vår trädgårdsdesigner Cajsa har tyckt till några gånger, så förutsättningarna har ju ändrats. Vi har fått en eller två uppdaterade offerter, men nu börjar det blir dags för en mer slutgiltig sådan. Dessutom måste mina föräldrars VA dras om (det blir servitut över vår tomt) och det vill vi också ha offert på. Därför ringde jag Göran på Svensk Husgrund som lämnat offerten för att få den uppdaterad och för att få offert på servitutsdelen. Han var i Åre - antagligen i nån solig backe med skidorna på - så honom ska vi mejla över lite underlag till.

Jag har även ringt till en stenfirma i Arninge. Mårten var där förra helgen och fick en preliminär offert på vad det skulle kosta med en stenskiva i köket. Nu när vi har en ordentlig köksritning och dessutom offerten från Tibrokök så nu ville vi uppdatera de för att ha något att jämföra med. Vi hade mejlat dem i går kväll men när jag ringde på förmiddagen hade de inte sett det mejlet. De lovade dock att återkomma med en offert så snart som möjligt och det tog nog inte mer än drygt en timme. Det var bra. De ligger lite billigare än stenfirman som Tibrokök har, men jag fick ringa dem igen för att klara ut några saker angående frakt och leverans innan vi kunde bestämma oss. Säljaren på Tibrokök, Urban, måste även han uppdatera offerten efter den senaste justeringarna. Han skulle återkomma när han kollat upp om han kan pressa priset något på stenskivan för att matcha vår andra offert.

Så fort jag har pratat med Urban igen får jag väl stämma av med Mårten och sen ringa vår Trivselhus-Maria så att hon kan börja göra i ordning slutbeställningen åt oss. Henne ska vi träffa på måndag...
penat

Första delen av historien...

Vi ska bygga ett nytt hus bredvid mina föräldrar och bli grannar med barnvakten! Vi har hållit på med styckningen av tomten och att få till ett hus som går in på tomten under en lång tid men nu börjar det (äntligen) ordna till sig med det mesta.

Nu har vi lagfart på tomten och har fått bygglov, snart är det dags att ta steget och skriva på kontraktet med Trivselhus. Då ska jag börja blogga om huset och allt som har med det att göra här. Hittills har det blivit något inlägg då och då i min "egen" blogg och dessa kan du, om du är intresserad, ta del av nedan.

100316 Kvalitetsansvarig
100313 Bygglov
100307 Ett steg närmare...
100108 badkar och kamin
100106 IKEA

091014 nya tankar och idéer
091009 Tummen upp, tummen ned och champagne!
090629 Inlämnat!
090626 Bygglovshandlingar
090625 Heja Kamilla

090624 ett litet steg framåt
090623 Go!
090613 En ny strategi
090611 Bygglovsenheten
090609 Lantmäteriet here we come!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...