Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

lördag 24 april 2010

utsättning


I dag kom de och satte ut huset! Det är oerhört häftigt och väldigt svårt att föreställa sig att huset (vårt hus!!) ska stå där innanför pinnarna...





det röda strecket nedan markerar husets hörn

vår infart kommer att vara till höger om gångvägs-skylten och det blir biluppställningsplats till höger om huset

fredag 23 april 2010

Flyttfåglar

När vi tog ned träden på tomten satt det en fågelholk i en av tallarna som skulle ned. Den holken flyttades till den tallen som vi har sparat. Fågelmamman och fågelpappan (talgoxar tror jag det var) flög runt och letade efter sitt hus medan träd efter träd försvann. Jag hoppas att de har hittat holken nu, det finns ju bara ett träd att leta i...

Här sitter det ju en holk

nedmontering

transport

ny placering

Läget under kontroll

I torsdags pratade jag med grund-Göran. Han hade precis fått entreprenadskontraktet från Trivselhus så han skulle skriva på det och åkte sen förbi och la det i vår brevlåda. Han hör av sig i början på veckan och meddelar när han kan börja. Han skulle även kontakta Nacka Utstakning AB och be dem sätta ut huset.

Eftersom vi ska spara alla stenarna från den befintliga stenmuren måste de läggas någonstans där de inte är i vägen. Grund-Göran kan bara lägga dem på ett ställe egentligen och det betyder att vi måste offra ett äppelträd, men det känns inte som en så stor katastrof eftersom vi har fem till. Vi kom också överens om att han får ta bort häcken i tomtgränsen, och i samband med att han murar grunden även gör de två murar som håller massor på plats. Vid groventrén och nedanför uterummet.

Jag ringde och pratade med Cajsa också för att bekräfta att vi tänkt rätt. Det är ju trots allt hon som har ritat tomten.

På tisdag kommer Andreas från EnergyDec och energideklarerar vår nuvarande hus inför försäljningen av det och idag fick vi även fakturan från Skånela Trädfällning. Grannyttrandet vi behövde för borrlovet är postat till Sollentuna Kommun.

Snart börjar det på riktigt!!

onsdag 21 april 2010

Oups

Pappa har meddelat att det ser väldigt prydligt ut på tomten efter avverkningen igår. Hans björkkubbar var prydligt staplade på ett ställe och hans pensionärs/gräsänklingsdag hade gått åt till att kärra upp hälften av dem till den väntande vedhögen. Han samlar mycket att klyva.

Grund-Göran hade varit ute på tomten också och inspekterat - och konstaterat att alla träden var borta. Han hade sagt till pappa att han kanske skulle börja i morgon med sitt jobb. Men... vi har ju inte ens skrivit kontrakt än och jag vill ju meddela grannarna (i alla fall några dagar innan det kommer stora maskiner dit) att det snart drar igång. Och gärna själv också veta om att de ska börja. Det blir lite märkligt annars.
siul
Vi sitter här och undrar om vi har missat nåt. Det är ju inte det att vi INTE vill att han ska börja, det kom lite plötsligt bara. Vi får kolla upp det first thing i morgon.

Jag får väl sätta mig och skriva på det där meddelandet till grannarna som jag föreställer mig ska bli så trevligt att alla eventuella oegentligheter, oljud och buller i och med schaktning, sprängning och grundläggning kommer gå dem alla förbi...

tisdag 20 april 2010

trädfällning

I dag kom Sam och hans medarbetare från Skånela trädfällning och fällde alla träden på tomten. Det var väldigt spännande att titta på och här kommer (alltför många) bilder... Håll till godo!

Folke sågar lite han också...

Rishögen är borta och det är dags för de stora tallarna

Stortallen ca 18 meter hög togs ned i två etapper.

etapp ett


etapp två


nästa tall


Sam in action med motorsågen


Talltoppning






Bara två träd återstod när det var dags för mig och Folke att bege oss hemåt. Här i hörnet kommer vi att ha vår infart och vårt hus kommer att stå mitt på den nu röjda tomten. Det är svårt att föreställa sig...

måndag 19 april 2010

byggsamråd

I dag på eftermiddagen var vi uppe på Sollentuna Kommun och hade byggsamråd uppe på miljö- och byggnadskontoret. Med på mötet var även en representant från Sollentuna Energi, som pratade med oss om VA, och vår kvalitetsansvarige Kjell såklart.

Det som saknades var en brandskyddsritning, så det ska vi be Trivselhus rita åt oss. Där ska bl.a. framgå att garaget är en egen brandcell.

söndag 18 april 2010

vett och etikett

Innan helgen ringde jag och pratade med trädfällaren och han kommer antingen på måndag eller tisdag. Jag hoppas att jag har tid att vara där då, dels för att fota lite men också för att jag tycker att det är spännande att se hur det går till när de tar ner så stora träd. En av tallarna är helt enorm.

I morse när jag låg och funderade lite kom jag på att vi måste ta reda på mer exakt när grund-Göran kommer att sätta igång. Jag vill nämligen förvarna grannarna - det känns som det tillhör husbyggandets vett och etikett. Särskilt som vi ska bygga mitt i ett gammalt villakvarter. Det kommer inte att gå obemärkt förbi för någon på gatan.

Antingen får vi gå runt och prata med alla eller så skriver vi ett litet brev och lägger i lådan till de närmast berörda.

onsdag 14 april 2010

nya påskrifter

Nu i kväll har vi tagit det första definitiva steget mot försäljningen av huset vi bor i. Vi har skrivit kontrakt med Svensk Fastighetsförmedling här i Väsby och redan om två veckor är det fotografering. Så nu blir det till att speeda upp röjningsarbetet här hemma...

Vi måste nog börja skriva ned allt vi måste hinna med. Visning blir det den 16 maj - om en månad alltså. Det är inte lång tid kvar tills dess.

Vi fick en uppdaterad faktura från grund-Göran också och han räknar med att börja om två veckor, så innan dess måste träden vara fällda. Jag får ringa trädfällaren i morgon och höra med honom när han tänker komma. Han sa ju denna eller nästa vecka när jag pratade med honom förra veckan.

PS. jag kommer kalla snickar'n i bygg-Göran i stället tror jag - bygg-Göran och grund-Göran, det är logiskt.

tisdag 13 april 2010

projekt vita rosor

I dag har jag, mamma och min moster tagit itu med projekt rosenbuske. Det står en stor gammal rosenbuske ungefär där vårt hus ska stå, så jag har kommit på att jag ska försöka flytta den för att kunna ha den kvar. Jag har varje skolavslutning bundit en krans av de vita, ljuvligt doftande rosorna och om det går att få en del av busken att överleva efter husbygget vore fantastiskt.

före
Allt "det risiga" är rosenbusken och då är en del av den redan nedmejad. Riktigt stor!

efter

Vi grävde upp delar av busken, som vi flyttade till en preliminär plats i väntan på att dels se om några av knölarna överlever och i så fall senare planera dem på nåt bra ställe på nya tomten.

knölarna på plats

mamma och moster Eivor täcker över med jord

jag lägger på mer jord på rosplantorna

se så fint det blir - Folke inspekterar också, annars var han mest intresserade av alla maskarna

gräs- och mossa åter på plats


nu är det bara att vänta och se om de överlever!

första fakturan

Nu har vi fått första fakturan från Trivselhus. De första fem procenten ska betalas innan den 24 april...

Nu börjar det!

duit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...