Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

tisdag 29 juni 2010

grus igen

Nu har arbetet med den stora grundplattan börjat. Avloppsrören är lagda och man kan se de blå konturerna av huskroppen. Medan jag var där och tittade kom en bil med mindre grus som skulle läggas på innan det är dags för frigolitisoleringen.

Det var väldigt trångt för lastbilen att backa in på gång- och cykelvägen.







torsdag 24 juni 2010

garageväggar

I dag hade legobygget framskridit och garageväggarna har kommit upp lite. Den vänstra är den viktigaste eftersom den ska motfyllas och sen ska den högre husplattan upp i den höjden. Men det får vi inte se förrän senare.




ritningarna nära till hands i bakfickan

nu ska det gjutas




onsdag 23 juni 2010

legohus?

I dag möttes jag av dessa legolliknande byggblock - är det ett legohus vi ska bo i kan man undra?


Nu är i alla fall garageplattan gjuten och nedre delen av väggarna har börjat komma på plats.




Folke och mamma framför tomten.

tisdag 22 juni 2010

golvvärmeslangarna på plats

I dag när vi var förbi på tomten så hade golvvärmeslangarna lagts på plats. Nästa steg är armering och i morgon kommer den gjutas. Efter midsommar ska andra delen av plattan göras och gjutas, sen är det snart dags för sommaruppehåll på bygget.

måndag 21 juni 2010

isolerat garagegolv

Nu har isoleringen till garageplattan kommit på plats, idag och imorgon ska de armera grunden samt lägga golvvärmen. På onsdag gjuter de. Sen blir det en mur upp mot husplattan som kommer gjutas till höger om garagegrunden.



raka hörn

söndag 20 juni 2010

Besök i Drömfabriken


För några veckor sedan fick vi en inbjudan från Trivselhus huvudkontor att komma och besöka dem och deras husfabrik.


I torsdags besökte vi, och fem andra par som också bygger Trivselhus, Drömfabriken i Bockaberg i Korsberga i Småland. Vi fick ett varmt välkomnande av VD Andreas Ek samt Eva Attvall som arbetar med produktivitet och utbildning samt är Husombudsman på Trivselhus.

Besöket inleddes med god lunch från Brittas restaurang i Korsberga och sedan fick vi en genomgång om Trivselhus historia och nuläge av Andreas. Sedan tog Eva över och berättade om sina specialområden. Det var mycket intressant. Innan det blev dags för oss att gå ut och titta i husfabriken så visade Jems, som jobbar på ritkontoret, hur ett hus växer fram från skiss till ritning i det specialanpassade CAD-programmet.

Percy följde oss runt i fabriken och visade hur de olika huselementen växer fram. Oerhört spännande att se. De jag pratade med i fabriken visade stolt upp vad de gjorde och att husen är handbyggda kan man inte tvivla på efter att ha varit där och sett hela processen från utplockning av virke i virkeslagret till takstolsbyggande, isolering, och fasad.

På eftermiddagen träffade vi Bosse som är teknisk chef och som bland annat berättade om lågenergihus och bergvärme för oss.

Här börjar fabriksvisningen.


Ett väggelement med fönster i

Gipsskivorna skruvas fast på väggen

Isolering

fasad

Monsters Inc?? Väggelement som väntar på att levereras

takstolar



Percy

Vid femtiden åkte vi från Korsberga de knappt två milen till Ramkvilla där vi checkade in på Ramkvilla Hotell, ett f.d. ålderdomshem som nu drivs som hotell.


En timme senare samlades vi för att promenera några hundra meter till Ramkvilla Värdshus där vi bjöds god medelhavsbuffe. Till kaffet fick vi av Conny, kvalitetsansvarig på Trivselhus, och till viss del Eva, höra mer om Trivselhus kvalitetsarbete. Flera av oss satt kvar till sent på kvällen på värdshuset och pratade om våra husprojekt, men även om annat. På morgonen åt vi frukost på hotellet och for hemåt.

Hela besöket genomsyrades av vänlighet, ärlighet, öppenhet, närhet, generositet, nyfikenhet och humor och vårat redan innan goda intryck av Trivselhus som hustillverkare förstärktes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...