Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

söndag 31 oktober 2010

Hej då Solkatten


I dag var vi i Villa Solkatten för sista gången. Huset är tömt, alla möbler och lådor är magasinerade och det är städat. Jag var där i fredags och träffade köparna för att besiktiga flyttstädningen.

I morgon träffas vi hos mäklaren och avslutar affären - då lämnar vi ifrån oss nycklarna och får blicka framåt, mot det nya huset...

Här kommer dock en liten (nostalgisk?) bildkavalkad från det tomma huset som vi lämnar bakom oss.
garaget och entrén

uterummet och köket

vardagsrum och matplats


"Folkes rum" längst bort och trappen upp

"vårt sovrum"

"Esters rum"

lördag 30 oktober 2010

uterummet

Jag pratade nyss med bygg-Göran och han kommer nästa vecka och börjar bygga upp vårt uterum

Uterummet är bara ett tak just nu och några stolpar. Vi har ingen ordentlig ritning på uterummet från Trivselhus, inga mått utsatta på fasadritningarna och det har varit lite oklart, när och hur uterummet ska bli till. Jag gjorde en ritning med utgångspunkt från det som fanns och bygg-Göran trodde nog att vi skulle kunna få till nåt bra utifrån den.

Han ska prata med puts-killarna så att han kan bygga väggarna så att deras putsning av dem underlättas. Vi tänker nämligen putsa väggarna på uterummet också - så att huset och uterummet hör ihop lite mer. Vi får se hur det blir.

Plåtläggaren har varit här i veckan också och lagt plåttak på uterummets tak samt fixat fönsterbleck till alla fönster. Taket är svart men blecken är mörkgrå - precis som ytterdörrarna.


Har vi förresten sagt att även plattläggaren också heter Göran - kakel-Göran - bygg-Göran - grund-Göran - många Göran blir det!

tisdag 26 oktober 2010

putsförberedelse

I dag så började det förberedas för putsning av fasaden.






Inne i uterummet kommer vi sätta panel har vi kommit fram till, men vill gärna att det på uterummet som blir yttervägg ska putsas. Vi hoppas att snickarna hinner bygga upp dem tills det är dags. Än så länge är det inte mycket bevänt med uterummet...




Innan huset putsas ska dock plåtslagaren dit och sätta upp alla fönsterbleck - de blir mörkgrå (så de matchar ytterdörrarna)

tisdag 19 oktober 2010

spackling

I dag kom målaren till huset och började spackla alla skarvar i de gipsade väggarna. Jag var där och bytte några ord med honom tillsammans med pappa (som fotade - det är därför jag är med på några bilder för ovanlighetens skull).

Här är vårt sovrum och väggen mot klädkammaren. Där inne ingår målning, men vi ska nog hitta nån rolig tapet att sätta där istället.

Här är den vackra utsikten från det som blir matplatsen. Rakt ut mot mamma och pappas hus och de andra grannarna.


Här står jag och snackar med både Snickar'n - aka Bygg-Göran - och målaren Fredrik.

måndag 18 oktober 2010

på plats

Nu har vi kommit, någotsånär, på plats hemma hos mamma och pappa. Det kommer verkligen inte att gå någon nöd på oss. Vi har två rum som är "våra" och resten av huset också såklart. Vi tror att vi har fått med oss det mesta vi kommer behöva under de dryga två månader vi ska bo här.

Här bor Folke och Ester...

...och här bor vi.

De nya ägarna får tillträde i Väsby den 1 november och innan dess ska huset tömmas och städas.

lördag 16 oktober 2010

mot mellanboendet

I dag har vi börjat flytta över de saker som vi tror oss komma behöva fram tills dess att nya huset är klart till mina föräldrars hus.

Planen är att "flytta dit" i morgon och sedan ha de sista veckorna innan vi lämnar Villa Solkatten för gott att organisera oss inför flytten. Vi har några bra flytt/städ-firmor på gång. Vi får se var det landar. Helst av allt vill vi ha hjälp med packning av Villa Solkatten och magasinering av allt tills dess att nya huset står klart samt flyttstädning. Sedan vill ha ha hjälp att städa av nya huset och sedan bära in allt i det nya, när det är klart.

Det vi tar med oss är främst några garderober och sedan "säsongens kläder".

torsdag 14 oktober 2010

gipsade väggar

Nu är hela övervåningen "klar" elen är dragen, väggarna är igensatta och både de och taket är gipsat. Fint blir det!



Liten snorig Ester i dörren till vårt sovrum.

Här står hon i det som kommer bli hennes eller Folkes rum. Inbyggd garderob i bakgrunden.

och här är badrummet.

tisdag 5 oktober 2010

elektrikern på plats

För tillfället är det elektrikern som gör sitt i huset. Jag var där och tog lite bilder idag och det händer saker hela tiden. Just nu går det rör överallt i tak och väggar.


Vindsluckan har kommit på plats.

Här kommer det bli kök sen...

Vår provisoriska panna, som värmer och hjälper till att torka ut huset.

Idag hade vi även tre olika flyttfirmor här i Villa Solkatten som ska lämna offert på att packa, magasinera och flytta våra grejer samt städa både det gamla och det nya huset.

lördag 2 oktober 2010

badrumsgolv

Det senaste i huset är att golvvärmen i badrummet är lagd samt att golvet har blivit flytspacklat.


Men... då borde det ligga dubbel golvvärme under badrumsgolvet, för om jag inte minns fel så lade de ju slingor i hela golvet innan innerväggarna kom upp. Någon som vet?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...