Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

torsdag 30 december 2010

mellandagar


Nu är snart mellandagsperioden slut och i morgon är det nyårsafton. Vi har ägnat tiden åt att packa upp flyttkartonger, skruva ihop nya IKEA-möbler och inreda klädkammaren vid vårt sovrum.

Vi var på IKEA i början på veckan också och köpte nya sängar till barnen - 105 cm breda så det finns gott om plats - en hylla/TV-bänk till vardagsrummet och ett nytt matbord. Det är konstigt att de gamla möblerna vi hade i Väsby, som var så fina där, kan se så otroligt malplacerade ut i det nya huset. Tragiskt men sant. Kökssoffan har blivit förvisad till hallen så länge (där den faktiskt passar in) och det gamla matbordet väntar på att få flytta ut i uterummet (sen när det blir klart).





Jag handlade ju en massa ELFA-grejer innan jul, när det var 25% rabatt och jag hade lyckats tänka och mäta ganska rätt. Två vändor bytesvändor till K-Rauta har det blivit dock. Och jag vet inte hur många gånger jag har plockat ner alltihop och börjat om... (tur att jag valde att sätta en bärlist uppe vid taket och ha hängskenor i stället för fasta väggskenor) Men nu är det klart!

Utrymmet är inte kvadratiskt och endast ett hörn är 90 grader, så det krävde lite funderande för att få det bra och utnyttja utrymmet till max. Mårten vill ju dessutom ha mest klädstång till skjortor och byxor och jag lite fler lådor. Än så länge har bara de kläder vi inte packade med hit till mina föräldrar flyttat in i klädkammaren - så vi får se om allt får plats.

Jag har alla sommarkläder (och alla kläder som jag är för tjock för) i två förvaringsboxar som kommer att få bo någon annan stans i väntan på blidare väder och slankare kurvor.


Drygt 80 flyttkartonger har vi packat upp hittills, men då har vi några kvar fortfarande. Till exempel är alla kartonger i "kontoret" ouppackade och så har vi ju mamma och pappas källare full + en hel del hos våra kompisar Sandy & Andy. Phu!

Kök, matplats och vardagsrum är dock i ordning - och det är ju viktigast. För i morgon kommer våra goda vänner Madde & Martin med sina barn och ska fira nyårsafton med oss.

lördag 25 december 2010

fredag 24 december 2010

torsdag 23 december 2010

En massa bilder från igår

Här kommer soffan.

Mårten skruvar ihop skåp i tvättstugan.

Ett tomt vardagsrum.

Flyttlasset.






Jag fejar i köket.







Lass nummer två bars in genom uterummet.








Folkes rum.

Esters rum.

onsdag 22 december 2010

-22

Phu!

Brrr...

Hela dagen har gått åt till att städa och flytta in vårt bohag. Vi har fått hjälp med både städandet och flyttandet - och det var tur det annars hade vi nog bara kommit halvvägs nu. Huset har blivit ordentligt vädrat också eftersom dörrarna har stått öppna ganska mycket.

Jag parkerade mig i köket redan i förmiddags och efter att jag torkat ur alla köksskåp så började jag packa upp kökslådorna. Jag har inte riktigt hunnit klart, men kommit en bra bit på väg. Mårten har fixat lite i barnens rum och nere i tvättstuga.

Parallellt med detta har vi flyttat runt kartonger och ropat instruktioner till flyttkillarna som burit in allting.

Nu ska vi natta barnen och sedan ska vi gå tillbaka in i vårt hus och fortsätta plocka och pyssla.

Kul är det!

Jobbigt är det!

Mycket grejer har vi!

Bilder kommer senare...

-14 grader





tisdag 21 december 2010

Slutbesiktningen klar!!

Strax innan slutbesiktningen skulle börja så ställdes kyl- och frysskåpen på plats.

Utanför fönstren höll putskillarna på att ta ner plasten och ställningarna.


Snyggt med spottar i fönstersmygen - eller hur?!!

Här står Bygg-Göran och pratar med Lasse Finn från Trivselhus och vår kvalitets ansvarige (KA) Kjell Klaesson. Snickar-Micke vänder på kylskåpsdörren.


Mårten, Kjell, Lasse och Grund-Göran.

Nu har besiktningsmannen kommit och slutbesiktningen tar sin början.

Utomhus först. Brrr... det var -12 grader kallt!



Sen testades bl.a. garagedörren...

...fallet i duschen...

... och alla fönster.

Huset synades noggrant i alla vinklar och vrår!

Och huset är godkänt (med en hel lista med småsaker som måste åtgärdas inom två månader - inget allvarligt dock)!

Nu har vi fått nycklarna och i morgon kommer det först att städas och sedan flyttas in. Jag tillbringade eftermiddagens sista timmar på IKEA och kompletterade skåpen vi köpte i lördags med inredning och dörrar...

Nu börjar äventyret!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...