Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

söndag 30 januari 2011

underbar förvaring

Förvaring kan man aldrig få för mycket av och nu har skåpet i groventrén kommit upp. Vi utnyttjar takhöjden till max. Det är bara dörrarna som fattas nu...

onsdag 19 januari 2011

snickarjargon

bygga - byggde - bögg

Underbart!!

söndag 16 januari 2011

mer bänkskiva

Även skivan vi köpt till tvättstugan blev kapad förra veckan. I går monterade Mårten den, så nu är tvättstugan check


fredag 14 januari 2011

Små, små steg...

I dag har det varit full rulle här hemma. Vi fick tillbaka bänkskivan som ett snickeri fått kapa till åt oss och montera en ho i. Det var en rörmokare här som kopplade in vattnet och monterade en kran. Utomhus bockade plåtslagaren till plåtar till överkanten på våra stödmurar.

En bild kan jag bjuda på. Bänkskåp med nykapad och nymonterad bänkskiva i groventrén.

tisdag 11 januari 2011

överhäng

Såhär ser det ut utanför vårt sovrumsfönster. Vi kanske inte behöver investera i några markiser...


söndag 9 januari 2011

igenkänningsfaktor - hög eller låg?

Det är galet vad det är dammigt här!

Känner ni andra nybyggare igen er i det? Vi dammsuger och dammsuger... det är väl allt byggdamm som kryper fram ur vrårna, damm från flyttkartonger och annat. Jag undrar hur lång tid det tar innan vi blivit av med det.

tisdag 4 januari 2011

fem nätter

Vi har inte ens bott här i en vecka men nog känner vi oss alla hemma i huset. Härligt! Vi har kommit bra i ordning i de rum vi nyttjar mest och barnen gillar sina rum och sina nya sängar.

TVn har Mårten fått igång med hjälp av en gammal box vi hade och kan se gratiskanalerna - det räcker gott och väl. World Wide Web kommer vi åt via ett öppet nät i närheten. Efter trettonhelgen ska bredbandet kopplas in och då får vi ta ställning till vad och hur vi ska göra med TV och telefoni.

I dag har jag fått igång tvättmaskinen också. När jag satte på vattnet till tvättmaskinen häromdagen så började det droppa från ballofixen... så efter att rörmokaren kom idag och bytte en trasig packning så kan jag ta itu med tvättberget.

Nu väntar vi på att få värmesystemt intrimmat. Det är golvvärme i hela huset, men det verkar inte funka överallt (och vi hoppas att det bara är intrimningen som felas). På nedervåningen har vi inte mer än 17-18 grader och det är lite kallt. I badrummet på övervåningen är det fläckvis värme - knepigt... Jag får återkomma när intrimningen av värme och ventilation är gjord.

En markis- och persienn-kille från RJ Persienn och Markis i Vallentuna var här idag och tog mått för att lämna en offert på markiser till husets södersida och olika lösningar på lamellgardiner eller persienner till sovrummen med mera. Det är inte billigt, men å andra sidan är det ju - förhoppningsvis - en engångskostnad och det är framförallt till de stora fönstren i söder som vi måste ha både solskydd och insynsskydd.

Vi väntar på protokollet från slutbesiktningen så att vi kan få de sista sakerna fixade. Badkaret ska bytas eftersom det var transportskadat och sen ska det kaklas in. Som tur är tycker barnen att "regnduschen" är så spännande att de inte har reflekterat över att det står ett oanvänt badkar alldeles bredvid.

lördag 1 januari 2011

Körsbär på toppen


Jag har fått min första blog award av Carin som tillsammans
med Peter skriver bloggen Salsta to see. Tack så jättemycket!

peluk

Här följer tre saker som jag gillar:
  • Att vårt hus hann bli klart under 2010, att vi sakta men säkert börjar komma i ordning där och att barnen gillar huset och sina nya rum så mycket.
  • Att det är jullov och jag har fått spendera mycket tid med familjen. Vi har hunnit - och ska framöver också - träffa många goda vänner.
  • Att ett nytt år bara kan bjuda på nya erfarenheter!
Jag skickar vidare dessa körsbär till fem hus-bloggar som jag följer - eller i alla fall fyra av dem, men jag hoppas på den femte också kenyit
Skogsråvägen 21
Ahlmark bygger en modern variant
Vårt nya hus
Värvaren 3 - dagboken
och slutligen till Godisbyxan som måste återuppta bloggandet och börja skriva om sitt hus nu!!

Det som krävs av er fem är att ni berättar om tre saker som ni gillar och sedan ger awarden vidare till fem andra bloggar. Lycka till och god fortsättning på 2011.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...