Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

torsdag 31 mars 2011

köksklocka

I väntan på att vi hittar "den perfekta" köksklockan så satte vi upp den här och vem vet... den kanske får stanna. Det finns i alla fall två fördelar med den. Den var billig och den är tydlig - så att barnen kan lära sig klockan så småningom.

lördag 26 mars 2011

s o m m a r t i d


ngantuk Glöm inte att ställa fram klockan i natt! ngantuk


onsdag 23 mars 2011

Det som göms i snö...

... det kommer oundvikligen fram i tö!

Det är inte bara våra bergknallar i dagen som kryper fram när snön smälter utan även allt skräp som byggandet av huset har fört med sig.



Här ligger entré-golvet, några pallar, takpannor och tillsammans med diverse byggmaterial. Visst är det fint?

Utefter hela fasaden, i gruset, ligger det spilld puts och lyser upp marken.

Phu! Det är väldigt mycket jobb som ligger framför oss innan tomten och trädgården är OK att vistas i.

Plåt i uterummet

Någon dag under förra veckan var plåt-Jussi här och satte fönsterbleck i uterummet, så nu är allt klart för att fönsterpartierna ska monteras dit. Vi vet ännu inte när bygg-Göran har tid att komma. Han håller väl på och reser ett par andra hus nu, nån annan stans...

Vi vill att vårt uterum ska bli klart. Det är nu på våren som det kommer mest till användning - eller rättare sagt: kommer att komma mest till användning - när man kan vara ute fast man är inne...

söndag 20 mars 2011

tisdag 15 mars 2011

Cajsa och markiser

Vi håller på och tar in offerter från olika markis- och persiennföretag. I dag var en fjärde firma här. Det finns så mycket fiffigt och snyggt, men smakar det så kostar det ju också... Men nu när solen har kommit fram märker vi behovet av markiser på södersidan. De stora fönstren släpper in så mycket ljus och värme att det redan nu knappt går att vara där mitt på dagen.

I dag var även vår trädgårdsdesigner Cajsa här och tog sig en titt på tomten IRL. det var första gången hon var här. Tidigare har hon bara utgått från ritningarna och bilderna vi skickat. Skissen vi fick när hus- och tomtprojektet var i startgroparna stämmer med hur det blev. Det är fantastiskt. Nu ska hon jobba vidare med skissen så får vi se... Spännande!!

Bilden på Cajsa är snodd från www.byggahus.se

lampa och byrå

I söndags var vi på IKEA och köpte en stor lampa till vardagsrummet och en byrå till mig.
Ester hjälper till att montera lampan PS MASKROS.


120 blommor skulle knäppas fast


Så här balla skuggor blir det när lampan är tänd på kvällen.

I det här hörnet fattades det en byrå.

Folke hjälper mig att montera byrån.

Färdigt!

onsdag 9 mars 2011

insynsskydd

Äntligen fick jag igår ändan ur... och köpte fönsterfilm till vårt badrumsfönster. Nu har jag satt upp det också - det blev helt OK - så nu kan vi duscha utan att grannarna ska behöva se på.

Enligt plan har vi ingen insyn från gångvägen som går utanför här - det var därför vi valde att inte ha frostat glas i badrummet. Vad vi inte tänkte på var att det ju står hus på andra sidan gångvägen och de kan - om de vill - titta rakt in i vårt badrum. I alla fall känns det som om de kan det.

Entrétak

Igår var bygg-Göran här tillsammans med Nicke och började sätta upp entrétaket över groventrén. De kommer tillbaka på torsdag och sätter hängrännor och gör klart för på måndag kommer plåt-Jussi och fixar sitt. Nästa vecka kommer de förhoppningsvis hinna med att montera fönstren i uterummet också.

söndag 6 mars 2011

Skrivbord

Nu har jag fixat ett skrivbord till barnen. Hittills hade det här hörnet i Folkes rum varit tomt och barnen har suttit vid köksbordet och ritat och pysslat. Jag har letat efter ett litet skrivbord som skulle passa. På IKEA finns det ett som skulle funka, men det känns lite onödigt att lägga pengar på ett nytt skrivbord när jag vet att det kommer ritas bredvid på bordsskivan och kladdas...

Så, häromnatten, kom jag på att IVAR-hyllan bara stod och väntade på att komma till användning. Fiffigt!

Då kunde vi också använda de små stolarna som morfar har byggt och anpassa höjden på bordsskivan till dem. Överhyllan är utom räckhåll för barnen och bra förvaring för alla pysselgrejer.

Vårtecken Sollentuna - vecka 10

Solen gassade in genom våra fönster idag, det kändes som en högsommardag!

fredag 4 mars 2011

Pärlhyacinter

I köksfönstret har jag ställt en liten kruka med pärlhyacintlökar. Det känns riktigt vårlikt och jag ser fram emot när de börjar blomma.

Man får göra vad man kan för att skynda på våren...

torsdag 3 mars 2011

10 000

I dag passerade vår husblogg tio tusen besökare - det var knappt ett år sedan jag startade upp den här bloggen. Coolt!
Tack alla som surfar in här och läser.

tepuktangan



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...