Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

lördag 30 april 2011

målning i uterummet

Förra veckan målade Mårten över alla kvistarna i uterummet för att förbereda för vitmålningen av detsamma.

Ester hjälpte till med en egen (torr) pensel.

Även vindskivorna på uterummet fick färg. Och ÅH vad vi är glada att vi målade allt trä på huset förra sommaren (när byggställningen stod här) så att vi slipper göra det nu. Se här och här.

söndag 17 april 2011

markarbete

I dag har det varit två gäng med gubbar här och tittat på vår tomt, för att lämna offert på att hjälpa oss att göra i ordning den. Tomten är så kuperad och konstig att vi inte kan göra det själva. Vi behöver hjälp med trappor och murar och nivåer och... allt. Det ska bli spännande att se vad de säger. Båda firmorna kan sätta igång i början på maj så om vi slår till kanske vi kommer att ha en delvis "beboelig" tomt under, i alla fall, den senare delen av sommaren...

Kakelkillarna kommer om ett par veckor och kaklar in badkaret. Då blir badrummet äntligen - nästan - klart (vi måste komplettera med ett skåp eller en hylla där också).

Eftersom vädret var så härligt sopade vi av uterummet och invigde det med lite förmiddagsfika.

Mårten passade på att måla lite på taket över groventrén. Först hjälpte Folke till lite, sedan Ester.

torsdag 14 april 2011

fattas bara...

...fönsterfoder och färg.

I dag har spottarna kommit på plats och de spontade träväggarna är färdiga. Det som saknas är foder runt fönster och skjutdörrar och så måste vi måla.

Hur ska vi ha det? Bara vitt eller? Vad tycker ni läsare?


onsdag 13 april 2011

badkar och kablar

I morse möttes jag av ett badkar i hallen när jag hade lämnat barnen på förskolan och uppe i badrummet höll rörmokaren Ove på att koppla in det nya, oskadade badkaret (som har stått och väntat i vårt garage i flera månader). Äntligen!

Ta daa!!

Barnen invigde det innan de gick och la sig. Nu ska vi bara få hit plattsättaren och få badkaret inkaklat också...

Svante drog kablar i uterummet...


...och satte upp eluttag för markiserna som är beställda nu, de kommer i början av maj!

tisdag 12 april 2011

uterummet - tisdag

Det artar sig väldigt bra i uterummet. Hela bakre väggen (den mot köket) är nu träbeklädd.


Övriga väggar börjar också ta form.

bilder från dagen

Pappa hade varit och tagit lite bilder idag när snickarna var här.



måndag 11 april 2011

isolering

I morse när det ringde på dörren var det inte bygg-Göran, som vi trodde, utan rörmokaren Ove som kom förbi. Han kollade justeringarna för golvvärmen och lovade att komma tillbaka på onsdag och montera in det nya badkaret (som inte är transportskadat och har stått några månader i vårt garage).

Men när vi kom hem hade det hänt saker i uterummet och Mårten passar på att måla runt hålen för spottarna så vi ska få de lättare att måla sen.


Isolering och brädor.
I fredags var bygg-Göran och Svante-elektriker här och pysslade lite i uterummet. I dag ska de komma tillbaka och - förhoppningsvis hinna - göra klart. Tak och väggar ska isoleras, väggarna ska få träpanel, taket ska få några spottar och ett lamputtag och väggarna eluttag.


Återkommer ikväll med vad som hänt under dagen...

onsdag 6 april 2011

ytterligare en bit på väg

Jag ligger alltid några dagar efter med bloggandet känns det som. Hur som helst så var bygg-Göran och Micke här i måndags och monterade in glaspartierna i vårt uterum. Vi köpte dem på nätet från Skånska byggvaror i vintras och de har stått och väntat sedan dess.


Det tar sig!

Nu ska Svante komma och dra el och sen ska väggar och tak isoleras och panel ska upp på väggarna - sen är det klart! Det ska bli skönt.

En dag som den idag, när det är 10-11 grader varmt värms uterummet upp så att ungarna kunde vara där utan jackor. Så fort det blir klart så kan vi ställa dit bord och stolar och har vårt frukostrum tillgängligt!

tisdag 5 april 2011

Vårtecken på besök i Linköping - vecka 12

Vi var i Östergötland i helgen så vårtecknen kommer därifrån. Mer vår där än här...

snödroppar



krokus

körsbärsknoppar

mer krokus

töad cykel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...