Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

söndag 15 maj 2011

möbler med mera

Den här tiden på året har man alltid så mycket att göra så projekten hemma tar sin lilla tid. Jag kan avslöja att jag var på IKEA förra helgen med sonen och köpte nya möbler till både hans och lillasysters rum. De fick nya hyllor och han även ett skrivbord.

Jag har ännu inte hunnit skriva ihop allt men snart så... och då kommer före - och efterbilder.

I dag har vi varit på soffjakt. Vi såg en soffa på Mio när vi var i Linköping tidigare i vår och nu börjar det blir dags att köpa den där bäddsoffan som vi ska ha nere i all-/TV-rummet. Vi började med Stalands Möbler (som f.ö. har 10% rabatt på allt fram till söndag nästa vecka), sedan åkte vi vidare till Mio och passade på att kolla vad de hade på Chili och Jysk också. Soffan på Mio som vi hade i åtanke, fanns och var bra, men en nästan likvärdig fanns på Staland också. Där var det kortare leveranstid och 10% rabatt (de kostade nästan lika mycket). Så vi åkte tillbaka dit och nu har vi beställt en beige Metro Lux med endavslutning (divan) som kommer inom 3-8 veckor. Den vi tittat på hos Mio heter Gotland - för er som undrar...

Även detta projekt kommer givetvis fotas och publiceras här på bloggen när soffan väl kommit på plats.

Vi väntar även på offerter från firmor som kan hjälpa oss med vår tomt, vi har två favoriter och förhoppningsvis kommer offerterna under nästa vecka så vi kan komma till beslut och komma igång.

I början av nästa vecka kommer även bygg-Göran och gör klart det allra sista på vårt uterum. Det ska till lister vid golvet och lite isolering och foder kring fönster och dörrar. Sen kan vi "flytta in" även där.

söndag 8 maj 2011

Man gör så gott man kan

Vår tomt är inte särskilt mycket att "hänga i julgranen", bara grus och sten. Men jag har i alla fall försökt ge de som går förbi på gångvägen något lite finare att titta på. En kruka på stenen, en på trappen och en på muren.


Vitt och svart - som huset.

Stram svart kruka med ett litet träd i - någon slags sälg tror jag det var. (Svärmor var med som både smakråd och plånbok vilket vi tackar mycket för!)


Och så en liten låda på muren bara för att...

lördag 7 maj 2011

markisväder

Det är coolt att markiserna fäller ut sig själva när solen tittar fram. Vi är inte helt överens dock om när solen är borta, men då finns ju fjärrkontrollen att ta till...

måndag 2 maj 2011

markiser idag

I dag var de här och monterade upp markiserna. Äntligen!


Första strykningen





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...