Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

torsdag 30 juni 2011

badrummet snart klart

Nu är snart inkaklingen av badkaret klart och då är - tillslut - badrummet klart!



tisdag 28 juni 2011

Tomten tar form

Fin granittrappa och lite mur från garaget upp mot entrén.

Början till mur och trappa för att ta sig från infarten upp till baksidan av tomten.


Resultatet av första dagens anläggningsslit på vår tomt har resulterat i ett par halvklara trappor. Fint och bra, tror jag.

torsdag 23 juni 2011

En liten grävmaskin

I dag levererades en liten grävmaskin till oss som ska stå här över helgen och vänta tills arbetet med tomten drar igång på måndag.

onsdag 22 juni 2011

före-bilder

Nu börjar det närma sig... nästa vecka drar finplaneringen av tomten igång och för att vi inte ska glömma hur vi har haft utanför huset det sedan vi flyttade in passade jag på att ta ett antal bilder på dagsläget.

Tomten är på drygt 650 kvm och i två plan eftersom vi har ett soutteränghus. Det krävs stödmurar för att hålla den på plats och trappor för att ta sig runt. Såhär ser planen ut.

Uppfarten ska stenläggas.


Framför garaget blir det "knott" och sedan en trappa upp till entrén.



I tomtgränsen - mot gång- och cykelvägen - blir det en låg mur. Vi har fått bygglov för 40 cm (Sollentuna kommun gillar inte murar...). En cirkel med oregelbunden skiffer framför entrén och gångar med knott, en ut till cykelvägen och en bort mot slänten + en cykelparkering.

Närmast muren blir det en trappa upp till baksida.

I ett första skede får det lilla som finns kvar av den ursprungliga tomten vara orörd. Planen och tanken är att vi sen ska flytta fram den (i nuläget delvis rasade) naturstensmur som gömmer sig bakom all grönska till vänster i bild och fylla upp så att vi får lite större yta där uppe.

Ungefär hälften av den här gräsmattan hör till vår tomt, den andra hör till (svär-) föräldrarna. Till höger i bild kommer den nya naturstensmuren och således lite mer gräsmatta så småningom.

Framför uterummet kommer vi ta fram berget i dagen och ha trädäck (en smal gångremsa) som sedan binds ihop med altanen framför hajompartiet.

Framför hajompartiet blir det en altan med plats för bord och stolar och framför vårt sovrum en till altan med plats för solstolar eller nåt, de båda altanerna kommer bindas ihop med ett smalare fält av trä. Sen blir det gräsmatta fram till tomtgränsen där det blir en mur för att ta upp höjdskillnaden mellan vår tomt och (svär-)föräldrarnas.

I övre delen av tomtgränsen blir det en hög stödmur. Vi kommer fylla upp marken mot den och vips så får vi en mycket större tomt. Varken vi eller grannen är särskilt nöjda med att ha en slänt där. Sedan blir det en lägre mur i tomtgränsen efter infarten och en trappa ner till infarten och groventrén vid muren.

Här kommer det således bli en hög mur och en trappa ned.

Och här en lägre mur.


Det var det hela!

lördag 18 juni 2011

putsad yta

I går putsades den stora garageväggen och nu är frågan vad vi ska ha för färg på den. Det är rätt så snyggt nu när det är mörkt, så att allt det vita bryts av... väggen blir inte riktigt lika massivt stor!

torsdag 16 juni 2011

Plötsligt händer det...


I morse var plötsligt MW Fasad-gubbarna här och skulle - äntligen - putsa klart vårt hus. Grunden blev aldrig putsad i vintras eftersom det var för kallt. Fasaden kunde putsas innanför tältet de byggde runt huset, men det funkade inte att göra så med grunden tydligen (det krävdes riktiga plusgrader) så den har stått oputsad sedan strax innan jul... Inte särskilt snyggt, men vi har vant oss... Så nu kommer det kännas som ett oerhört lyft att fasaden blir färdigställd!




De hann nästan med att sätta underlagsplattorna på garageväggen innan dagen var slut, det tar nog ett par dagar det här...

lördag 11 juni 2011

soffa och gardiner

För ett par veckor sedan satte vi äntligen upp gardiner i "allrummet" på nedervåningen. Vi satte en skena i taket, med tre spår och breda vepor i dem så att vi kan dra för och slippa insyn från gång- och cykelvägen utanför.

Här ligger veporna på golvet för mätning och avklippning. Det var tur att vi inte hade soffan där då - för då hade det blivit ont om plats.

I förrgår levererades soffan som vi köpte på Stalands möbler för ett tag sedan. I dag monterade Mårten ihop den med hjälp (eller stjälp?) av barnen. Som ni ser har vi även fått upp en riktig taklampa samt dammat av ko-mattan från Bolivia... De av er läsare som är intresserade av hur det blev med gardinerna får ta fram den skarpa blicken. Fokus idag låg ju på soffan...




Även vårt sovrum fick en liten make over. Vi har inte haft några gardiner utan bara en vikvägg som (knapphändigt) insynsskydd sedan vi flyttade in i slutet av december. Det fick bli en grönaktig gardin här.
Före:

Efter:

tisdag 7 juni 2011

Projekt vita rosor II

Kommer ni ihåg den stora rosenbusken som vi försökte rädda för mer än ett år sedan? Friska upp minnet här.

Nu har pinnarna vi sparade och grävde ner tagit sig ordentligt före helgen grönskade de med massor av knoppar och nu står de i blom.




Busken har till och med spridit sig lite själv för på två ställen vid mamma och pappas hus har små mini-buskar tittat upp och sprider nu både doft och fägring där.


Det är härligt med gamla hederliga växter som inte är genmodifierade eller manipulerade - de växer som ogräs. Vackert, vackert och väldoftande ogräs!!

måndag 6 juni 2011

lite uterum

Äntligen blir det lite bloggat här. Det händer inte så mycket. Vi har inte fått soffan vi köpte än, det dröjer nog en månad och vi har ännu inte bestämt oss för hur vi ska göra med tomten. Uterummet är nästan klart. Bygg-Göran kom hit en lördag för ett par veckor sedan och gjorde klart det sista. Så nu ska bara listerna målas. Folke och Ester blev inspirerade och började snickra ute på gräsmattan.


Tomater, gurka och basilika från svärmor trivs bra i uterummet - de behöver bara få lite nya krukor och lite mer jord.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...