Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

torsdag 10 juni 2010

julklapp

Det har varit lite stiltje här på husbloggen men nu är jag tillbaka igen och här kommer en rapport om vad som hänt sedan sist.

Den lutande tallen står fortfarande kvar, men den ska tas ner i morgon förmiddag.

Mamma och pappa har elektricitet igen och VA är inkopplat. I morgon kommer rörmokaren och gör det sista så sedan kan de flytta tillbaka igen (sex veckor senare...)

Häromdagen pratade jag lite med en kvinna längre ned på gatan som var en av de som hade blivit av med telefonen förra veckan. Det hade varit lite bekymmersamt för både henne och hennes granne att telefonen försvann...

Båda två hade förlorat sina gamla mammor.

Kvinnan jag pratade med hade fått ringa till sina släktingar och begravningsbyrån på sin gamla mobiltelefon för 2:-/minut (nu har hon bytt abonnemang till ett billigare och bättre - inget ont som inte har något gott med sig).

Den andra grannen hade blivit väckt mitt i natten av att de hade inbrott. Det visade sig att det var hans syster som hade åkt till Sollentuna från någonstans långt söder om stan för att kunna meddela att deras mamma hade gått bort. Den här grannen är en av de få som inte äger någon mobiltelefon alls.

Som tur var fick de tillbaka telefonförbindelsen inom ett och ett halvt dygn...

I dag fick vi en tidsplan från Trivselhus. Innan var den preliminära leveransveckan av huset vecka 26, dvs månadsskiftet juni-juli. Eftersom markarbetet dragit ut på tiden så blir grunden inte klar förrän mitt i semestern, under vecka 28, i mitten av juli.

Eftersom bygg-Göran och hans gäng har semester så levererar Trivselhus inte huset förrän i mitten av augusti, vecka 33 - samma vecka som skolorna börjar. Då hinner snickarna förbereda för huset och resa ställningarna innan huset kommer, efter att de haft semester.

I praktiken betyder detta för oss att huset blir försenat med två veckor, det ska bli slutbesiktning under vecka 51 - vilken julklapp va?

På tomten ser det idag ut såhär. Man kan tydligt ser var marken har plattats till där plattan ska gjutas, även den 90 cm stora nivåskillnaden är ganska tydlig.




Rosenbuskarna har tagit sig och växer friskt. Det bådar gott för framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...