Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

onsdag 22 juni 2011

före-bilder

Nu börjar det närma sig... nästa vecka drar finplaneringen av tomten igång och för att vi inte ska glömma hur vi har haft utanför huset det sedan vi flyttade in passade jag på att ta ett antal bilder på dagsläget.

Tomten är på drygt 650 kvm och i två plan eftersom vi har ett soutteränghus. Det krävs stödmurar för att hålla den på plats och trappor för att ta sig runt. Såhär ser planen ut.

Uppfarten ska stenläggas.


Framför garaget blir det "knott" och sedan en trappa upp till entrén.



I tomtgränsen - mot gång- och cykelvägen - blir det en låg mur. Vi har fått bygglov för 40 cm (Sollentuna kommun gillar inte murar...). En cirkel med oregelbunden skiffer framför entrén och gångar med knott, en ut till cykelvägen och en bort mot slänten + en cykelparkering.

Närmast muren blir det en trappa upp till baksida.

I ett första skede får det lilla som finns kvar av den ursprungliga tomten vara orörd. Planen och tanken är att vi sen ska flytta fram den (i nuläget delvis rasade) naturstensmur som gömmer sig bakom all grönska till vänster i bild och fylla upp så att vi får lite större yta där uppe.

Ungefär hälften av den här gräsmattan hör till vår tomt, den andra hör till (svär-) föräldrarna. Till höger i bild kommer den nya naturstensmuren och således lite mer gräsmatta så småningom.

Framför uterummet kommer vi ta fram berget i dagen och ha trädäck (en smal gångremsa) som sedan binds ihop med altanen framför hajompartiet.

Framför hajompartiet blir det en altan med plats för bord och stolar och framför vårt sovrum en till altan med plats för solstolar eller nåt, de båda altanerna kommer bindas ihop med ett smalare fält av trä. Sen blir det gräsmatta fram till tomtgränsen där det blir en mur för att ta upp höjdskillnaden mellan vår tomt och (svär-)föräldrarnas.

I övre delen av tomtgränsen blir det en hög stödmur. Vi kommer fylla upp marken mot den och vips så får vi en mycket större tomt. Varken vi eller grannen är särskilt nöjda med att ha en slänt där. Sedan blir det en lägre mur i tomtgränsen efter infarten och en trappa ner till infarten och groventrén vid muren.

Här kommer det således bli en hög mur och en trappa ned.

Och här en lägre mur.


Det var det hela!

1 kommentar:

  1. Oj det låter verkligen som ett projekt och jag inser redan hur skönt vi har det med vår rätt platta tomt;-). Men det kommer bli superfint!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...