Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

onsdag 31 mars 2010

huset

När vi satte gång arbetet med att stycka tomten var vi tvungna att rita det hus vi skulle bygga på tomten parallellt med styckningen. Kommunen ville se vad det var för hus vi hade tänkt oss. Eftersom tomten är lite knepig så gick det inte att ställa något redan färdigritat hus där, så vi var tvungna att rita ett suterränghus om passade in på tomten. Vi haft kontakt med Trivselhus sedan september 2008 och deras duktiga arkitekt Jessica har tillsammans med oss ritat åtskilliga förslag...

Det hus vi nu har fått bygglov för är inte detsamma som det första huset vi ritade in på tomten. Av olika anledningar var vi tvungna att rita om huset och samtidigt inkluderade vi garaget i huset i stället för att ha ett separat garage/carport som vi först hade tänkt oss. Huset blev större och också bättre.

Vår önskan från början var att ha tre sovrum på övre plan så att hela familjen kan bo där nu medan barnen är små. I det mindre huset som vi ritade först fick vi inte plats med det utan fick lägga sovrummen på entréplanet. Huset som vi nu, tillslut, kommer bygga har tre sovrum uppe och två nere, så att ungarna, när de blir tonåringar och vill ha lite mer privacy (eller snarare när vi vill ha lite lugn och ro kanske?) kan de flytta ned.

Här ser ni planlösningarna för vårt hus - som inte har nåt namn (ännu). Garaget är sänkt 90 cm för att vi inte ska få så brant backe upp till garageporten. Det är därför vi har en trappa i groventrén, så att man kommer upp till bostadsdelen. Sedan dessa ritningar gjordes har vi gjort några små justeringar. Bl.a. ska vi ha en skjutdörr in till groventrén från hallen i stället för en vanlig dörr, vi har även flyttat på städskåpet och lite annat


6 kommentarer:

  1. Hej,
    Fin planlösning! Jag blir väldigt nyfiken på ert uterum. Hur kommer det att byggas? Har ni tänkt att ha det vinterbonat? Vi håller på att fundera över grunden på vårt uterum, så vi försöker leta efter lösningar på olika håll. Lycka till med bygget! Min sambo bor förresten i Upplands Väsby just nu.
    /Carin

    SvaraRadera
  2. Carin: vi kommer inte att vinterbona uterummet. Vi har inte bestämt riktigt hurdana väggar vi ska ha. Där vi bor nu har vi vägg med träpanel nedtill och skjutglasfönster (enkla) upptill. Det är kallt på vintern men vi använder det mest till att fly undan sommarregn, tidigarelägga sommaren lite när vårsolen tittar fram och dra ut lite på den när höstkylan kommer. Till att börja med blir det stolpar och tak bara. Så får vi se sen... Golvet blir antingen trä eller sten beroende på vad vi lägger på uteplatsen.

    SvaraRadera
  3. Kul att ni kommit igång - med både bygge och blogg! :) Huset ser stort och härligt ut, det blir säkert toppen! Blir det puts och plåttak utvändigt, eller är bilden ovan bara en skiss? Vilken färgsättning ska ni köra på?

    Vårt hus dyker upp nu på tisdag, vilket såklart ska bli superkul! Men nu börjar jag bli stressad över alla beslut som vi ännu inte tagit... Gaah!

    Ha en fortsatt härlig påskhelg!

    Emelie

    SvaraRadera
  4. Emelie: det blir puts i nån vit kulör och svart tak - betongpannor, svarta häng- och stuprännor samt fönsterbleck och mörkgrå dörr (vit garagedörr)

    SvaraRadera
  5. Åh, vad glad att jag blev när jag äntligen hittade din blogg :-) Huset ser jättefint ut och planlösningen är ju perfekt! Kram L

    SvaraRadera
  6. Men hade du tappat bort den Linda?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...