Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

onsdag 7 juli 2010

kakel och klinker II

I går var vi på Kakelspecialisten (igen) och kollade kakel och klinker. Vi har inte riktigt känt oss nöjda med valen vi gjorde förra gången och gick nu runt och tittade helt förutsättningslöst igen och hittade lite fina plattor. Vi hade även sån tur att Carina som har hand om våra beställningar var där och hade tid att gå igenom valen med oss igen.

I WC/duschen på nedervåningen har vi två alternativ. Det ena är ett ljust kakel - Palatino matt gråbeige/vit/blomdekor (20x60). Det kräver dock att vi kan byta färg på vår handfatskommod från svart till vit.

Jag tänker mig att vi gör en rand från golv till tak bakom toastolen med de gråbeiga plattorna och två eller tre av dekorplattorna, resterande väggar vita och golvet ljusgrått (standardklinker). Det blir ett fint blickfång när man kommer in och ger ett ljust och lugnt intryck. Eventuellt kan man även använda dessa plattor på något sätt i duschen? Har ni några tips på hur?
Palatino


Om det är för sent att ändra till en vit kommod så lutar vi åt den lilla glas- mosaiken - Mosaik GM03 brun mix (15 mm) - som dekor till vita väggar med standard-kaklet. Det passar bättre till den svarta kommoden. På bilden ser mosaiken svart/grå-ut men den går i bruna och lite lila (!) toner.

I badrummet på övervåningen kommer vi att hålla fast vid vårt svartvita grundkoncept. Kommoden är svart och ska så förbli.


Där har vi hittat en tapetliknande platta som heter B&W M74G dekor matt (20x50) som kan kombineras med den vita plattan B&W M74C vit matt (20x50) och den svarta B&W M74D svart matt (20x50).

Jag ser framför mig att vi sätter svarta plattor på den korta väggen (ytterväggen) i duschhörnan och blommorna på de övriga två. Det blir väldigt blommigt inne i duschen, men det står man nog ut med. Utifrån badrummet kommer man bara ana det svarta och det blommiga. Sen blir det en betongglasvägg mellan duschen och badkaret så att det kommer in lite ljus från fönstret. Hyllan mellan betongglaset och badkaret vill jag sätta svart glasmosaik på. I övriga badrummet blir det vita väggar och ett närapå svart golv som heter Cool 5.0 som vi även tänker ha i hallen (se nedan). Den plattan finns i både 50x50 (som vi ska ha i hallen), 30x30 och 10x10 så man kan ju ha de minsta i duschen för fallets skull. Eventuellt kan man sätta nån dekorplatta vid toastolen eller handfatet också?

På bilden nedan ser ni att de på Kakelspecialiten har satt svarta plattor bakom handfatskommoden. Det är också snyggt. Det var även första gången jag sett rektangulära glasbetongblock (både i klarglas och frostade), jag trodde de bara fanns kvadratiska. Har ni några andra idéer på hur man kan göra får ni gärna skriva en rad om det!

Grundplattan är färdig för gjutning. Alla golvvärmeslangarna är på plats och armeringen är lagd.

1 kommentar:

  1. Oj vilka badrumsprojekt:-). Har tyvärr inga tips, är uselt på sånt, men det blir nog väldigt fint i era badrum. Jag har ett kvar att planera, det vi ska göra själva (el - vår kamrat ska göra...) men det blir nog inget avancerat.
    Ha det!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...