Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

torsdag 12 augusti 2010

motfyllt

I går skulle de motfylla souterrängvåningen och en lastbil med ca 8 ton lecakulor försökte ta sig upp för mamma och pappas uppfart. Det var väldigt trixigt. Lastbilschauffören försökte både köra upp och backa upp. Vi sågade av en gren på ett äppelträd och höll undan plommonträdet med ett spännband. Men hur de än försökte så var det för trångt uppe vid huset och det gick inte att komma tillräckligt nära kanten för att lecan skulle kunna tippas. Det fick ge upp och jag var tvungen att åka till jobbet...

Här håller de på att sätta platonmatta mot grunden.

Äppelträdsgrenen får offras.

Det gamla plommonträdet hålls undan med hjälp av ett spännband.

Precisionsbackning!

Nähä, det går inte.

Jag undrade hur de löste det och åkte dit i morse. Då var det nästan klart, de höll på med det allra sista. Plan B hade varit att lastbilen fick tippa sina 33 kubik (eller om det "bara" var 30...) på andra sidan huset, vid garaget. Sedan fick grävskopan fylla BigBags med kulorna och sedan lyfta en säck i taget och tömma mellan berget och grunden.


I efterhand var detta en bättre metod eftersom de kunde tömma lecakulorna där de behövdes i stället för att skotta dem från ett ställe, för att lägga dem längs hela fasaden, som de hade behövt göra om de hade kunnat tippa dem enling Plan A. Inget ont som inte för något gott med sig...

I dag efter jobbet var jag givetvis tvungen att åka förbi och se hur det såg ut. Då höll grävmaskinisten på med det sista. Nu är det utfyllt och jorden är på plats. Shit vilken skillnad. Plötsligt ser det ganska stor ut där uppe.

Till höger i bild (nedan) - där det är sten och grus - ska det byggas upp lite till för där ligger uterummet...

Man kan, numer, gå runt huset. Det är mjuka slänter på varje sida och inte bara kantigt berg och sten.

Grävaren hade även lyckats flytta på både en fläder och en forsythia (enligt mammas önskan) - som båda hade lyckats överleva i jordhögen som legat där uppe och idag användes som fyllnadsmassa. Buskarna hamnade dock lite väl nära mamma och pappas källartrapp så han ska flytta ut dem lite i morgon. Jag passade på att vattnade dem ordentligt medan jag var där idag så kanske de överlever tills i morgon då de hamnar på sina mer permanenta platser. Jag får väl åka och vattna på nytt i morgon.

innan

efter

Visst är det skillnad?!? Nu ska bara buskarna flytta lite längre ut (till höger i bild) och lite längre bort mot de andra buskarna. Då hamnar de ungefär i tomtgränsen mellan vår och mamma & pappas tomt.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...