Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

tisdag 31 augusti 2010

Taklagsfest

Första veckans arbete med huset gick så otroligt snabbt. Vi hade inte riktigt koll på när saker och ting skulle komma på plats och hann därför inte med att ordna någon festlig tillställning åt snickarna. I ärlighetens namn hade vi inte heller koll på exakt när det förväntas hållas en taklagsfest. När takstolarna är på plats, när nocken är klar eller när pannorna kommit upp.

Antagligen startades trenden någon gång för länge sedan i samband med att takstolarna restes och man behövde sina vänner och bekanta som hantlangarhjälp för att färdigställa husets mössa?

Hur som helst, i morgon bitti fixar vi lite smarrig frukost till snickarlaget och passar på att diskutera de ändringar och tillägg som vi redan nu vet att vi vill genomföra.

Det känns som att ännu en milstolpe i bygget blir uppnådd och avklarad i morgon.

1 kommentar:

  1. Smarrig frukost kommer de säkerligen uppskatta! Jag googlade taklagsfest på Wikipedia och det kommer som du skriver, från när grannlaget hjälpte till att bygga hus och när taket var tätt så hade grannarna gjort sitt. Då bjöd man på öl och nåt att äta (kallas ju spärröl ibland också). Bättre att vara tidig än sen för då får man kanske en pinsam docka upphängd på nocken :)Lycka till! / Hälsningar från Visby

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...