Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

tisdag 4 januari 2011

fem nätter

Vi har inte ens bott här i en vecka men nog känner vi oss alla hemma i huset. Härligt! Vi har kommit bra i ordning i de rum vi nyttjar mest och barnen gillar sina rum och sina nya sängar.

TVn har Mårten fått igång med hjälp av en gammal box vi hade och kan se gratiskanalerna - det räcker gott och väl. World Wide Web kommer vi åt via ett öppet nät i närheten. Efter trettonhelgen ska bredbandet kopplas in och då får vi ta ställning till vad och hur vi ska göra med TV och telefoni.

I dag har jag fått igång tvättmaskinen också. När jag satte på vattnet till tvättmaskinen häromdagen så började det droppa från ballofixen... så efter att rörmokaren kom idag och bytte en trasig packning så kan jag ta itu med tvättberget.

Nu väntar vi på att få värmesystemt intrimmat. Det är golvvärme i hela huset, men det verkar inte funka överallt (och vi hoppas att det bara är intrimningen som felas). På nedervåningen har vi inte mer än 17-18 grader och det är lite kallt. I badrummet på övervåningen är det fläckvis värme - knepigt... Jag får återkomma när intrimningen av värme och ventilation är gjord.

En markis- och persienn-kille från RJ Persienn och Markis i Vallentuna var här idag och tog mått för att lämna en offert på markiser till husets södersida och olika lösningar på lamellgardiner eller persienner till sovrummen med mera. Det är inte billigt, men å andra sidan är det ju - förhoppningsvis - en engångskostnad och det är framförallt till de stora fönstren i söder som vi måste ha både solskydd och insynsskydd.

Vi väntar på protokollet från slutbesiktningen så att vi kan få de sista sakerna fixade. Badkaret ska bytas eftersom det var transportskadat och sen ska det kaklas in. Som tur är tycker barnen att "regnduschen" är så spännande att de inte har reflekterat över att det står ett oanvänt badkar alldeles bredvid.

3 kommentarer:

  1. Låter som ni har det fantastiskt härligt. Det där med värmen är knepigt, i början av vintern gick vi och frös tills maken knäckte värmekurvan. Vi har också haft kallt på gästtoan (= typ ingen värme alls) sedan vi flyttade in men det fixade Onsalavillan genom att skruva lite på någon ventil - istället blev det kallt på golvet i grovköket, hrm... Jaja, det blir säkert bra så småningom ;-)

    Fortsätt njuta! Kram

    SvaraRadera
  2. Det ser ju riktigt inbott, avslappat o hemtrevligt ut!!

    SvaraRadera
  3. Det verkar ju riktigt inbott, hemtrevligt o avslappat ut!! Kommer snart o provlagar mat i nya köket. Längtar efter er!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...