Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

lördag 6 november 2010

tapeter, tapeter, tapeter II & kakel och klinker IV

Tack för era kloka tapet-kommentarer Anna-Karin och Anna.

I Villa Solkatten hade vi målade väggar i alla rum - vitt, vitt, vitt - och vi trivdes med det. Men eftersom det är standard med tapeter så har vi bestämt oss för att köra på det i det nya huset. Särskilt som det "blir tapetserat"...

I går kväll (eller rättare sagt i natt när vi kom hem från en mycket trevlig och god (barnfri) middag med våra (tillika barnfria) kompisar) så presenterade jag mina tapetförslag för Mårten (och min moster som varit barnvakt). Mina tankar och idéer föll i god jord och vi diskuterade oss igenom hela huset, så nu - om vi kommer ihåg vad vi sa - är vi mer eller mindre klara. Alla väggar är, i alla fall, ljusa.

Vi har en mycket ljus tapet som är bas i hela huset, vi har öppen planlösning på övervåningen med kök, matplats och vardagsrum. Sedan går trappen ner till hall och allrum på nedervåningen. Där kommer vi ha den ljusa bas-tapeten. I köket kommer vi ha en ljus men mönstrad tapet som går ton-i-ton med kökskaklet och så en fondvägg i vardagsrummet.

Kökstapeten som heter Eco Decorama 4967 har beiga blommor och det kommer nog bli lite häftigt och diskret på samma gång (hoppas jag!)

Det enda stället vi kommer ha en mörk tapet är i "korridoren" där sovrummen ligger för att avgränsa mot den privata sfären i huset.

I entrén kommer vi har en mönstrad tapet - så att vi och våra framtida gäster får ett härligt välkomnande. Den heter Borosan 09/10 7802 och finns även i lite olika beigea och beige-bruna nyanser.

Vi funderar på att ha samma mönster - men den allra ljusaste varianten - som fondvägg i allrummet där ner.

Sovrummen kommer genomgående ha ljusa väggar. Det finns många tapeter som har lite skimmer i mönstret. Det känns som de kommer att reflektera ljuset bra och "leva" lite. Vi hoppas att det blir bra.

När besluten är fattade återkommer jag i ämnet tapeter.

I går eftermiddag åkte vi och tittade på kakel och klinker på Kakelspecialisten (igen) och nu har vi - ytterligare en gång - omkullkastat alla våra tidigare idéer för något nytt. Vi är tillbaka på standardutbudet och har nog bestämt oss även i denna fråga.

I köket kom vi för ett tag sedan fram till att vi ska ha samma kakelmosaik som vi hade i Villa Solkatten - så den har vi beställt från Italien. Den kommer från Omnitile och heter Universe Modulare Mosaick Bi2008 2,5x5 och vi har varit supernöjda med den under de 5½ år vi levt med köket i Väsby - så, varför inte fortsätta med det vinnande konceptet?

Till hall och groventré har vi valt en ganska ljus klinker-platta. Vi har hela tiden varit inställda på mörkt, helst svart, golv där, men utrymmet är ganska litet och lite mörkt så det blev ljust golv. På nedervåningen har vi även tvättstugan och en WC/dusch. I båda de utrymmena blev det ett ganska mörkt brunt (!) golv och vitt, matt kakel på väggarna i WC/dusch. I tvättstugan blir det vit-målade väggar.

I badrummet på övervåningen blir golvet svart i olika storlekar - 30x30, 15x15 och 5x5 - kanske blir det någon bård eller rand av mosaiken. Väggarna blir samma som där nere - matta och vita. Jag hittade en liten blandmosaik också med svarta små bitar i olika material (jag tror det var både glas, kakel och sjösten) som också kan komma att få vara med som någon slags dekoration... Vi får se.

Phu! Det känns skönt att vi har kommit ytterligare en bit på väg i kakel/klinker-funderingarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...