Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

onsdag 8 december 2010

dagens tredje inlägg

Sovrummet är färdigtapetserat och klädkammaren är också strax klar.

Änden på den här väggen är lite av ett bekymmer för oss. Täckskivan som avslutar köket är "utanför väggen" och i nivå med golvlisten. Det är inte så snyggt, men hur ska vi lösa det nu? Det måste ha blivit en miss i planeringen av köket att inte väggen mellan köket och vardagsrummet är lika lång som köket... Förslag?!? Om vi ska tapetsera den, ska den då bli blommig som köket eller rutig som fondväggen i vardagsrummet. Inget av dessa förslag känns bra... suck!

Här kämpar målaren med tapetseringen i köket. Snedtak och trånga skrymslen... Detta fotade jag strax före två, sen snackade jag lite med elektrikern och rörmokaren, åkte till K-Rauta och Comfort-butiken för att köpa en duschblandare som passar till vår dusch.

När jag kom tillbaka en dryg timme senare var nästan hela väggen klar! Jag tyckte att det gick snabbt, men det tyckte inte han. Han hade aldrig lagt så mycket tid på en vägg förut påstod han... Snedtaket var inte idealiskt för en måttanpassning på 45 centimeter...

Putsgubbarna har lämnat för dagen, jag har inte en aning om vad de har sysslat med, i värmen, innanför plasten. En stackare fick stå uppe på uterumstaket i kylan och jobba...

5 kommentarer:

  1. Hej
    Trist med väggen men sånt som händer. Vi har ju ett helt fönster i badrummet som hamnat helfel, svårt att åtgärda i efterhand...Kan man inte lägga på gips eller nåt på änden, så att den kommer ut i nivå med täckskivan? Och sen spackla/tapetsera? Då måste man även ändra golvlisten men det får man väl ta, en skitsak i det stora hela! Spännand eatt det snart är klart!!!

    SvaraRadera
  2. @Anna: ja det är väl nåt sånt det får bli. Vi får se... alla sådana små skavanker kommer man ju säkert i alla fall sluta se efter ett tag...

    SvaraRadera
  3. Jag tror att Annas förslag blir bra, själv kom jag inte ens på det... Tycker att ni tar tapeten som är i vardagsrummet.
    /Carin

    SvaraRadera
  4. @Carin/Anna: ett annat alternativ är att förlänga väggen ytterligare (5 cm eller så), så att väggen blir lite längre än köket.

    Vi får se vad snickar-Göran säger...

    SvaraRadera
  5. Tjipp!

    Det ramlar på, kul!

    2 lag (ett räcker inte) gips på änden är en lösning, att förlänga 5 cm inte heller dumt. Fördelen med 2 lag gips är att man troligen inte kommer tänka på att apparatdosornas avstånd till hörnet skiljer sig så katastrofalt mycket från övriga dosor på andra väggar (elektrikern har med all sannolikhet satt allt på samma mått i hela huset). Att lämna det som det är nu blir en så olycklig skavank på ett så i övrigt fint hus. ;)

    /Mitto

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...