Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

onsdag 1 december 2010

vinter, kakel och rea

Huset i vinterskrud...

...bakom äppelträden...

...och nedifrån vägen.

Plattläggarna har legat i de senaste dagarna och nästan allt är klart. Det är bara groventrén som inte är klar och det blir inte som vi hade planerat där. Vi hade varit otydliga i vår beställning.

Vår tanke var att ha samma ljusa plattor i groventrén som vi har i hallen, men nu blir det samma golv som i tvättstugan och i badrummet på nedervåningen. Den golvplattan som är brunaktig och mindre.

På beställningslappen från Kakelspecialisten var inte groventrén specificerad. Det stod bara tvättstuga/klädvård och då tolkade de det som att det var de två utrymmena på bottenvåningen. Sedan hade de inte kunnat lägga den större ljusa plattan där eftersom det är en golvbrunn i det utrymmet - så man förstår att de inte reflekterade över saken utan antog att det skulle vara brunt golv där.

Eftersom vi upptäckte detta missförstånd innan de var klara med båda nivåerna (utrymmet närmast groventré dörren ligger 90 cm lägre än resten av huset - liksom garaget) så blir det nu brunt golv "där uppe" - där det finns en golvbrunn - och de ljusa större plattorna "där nere" i groventré utrymmet. Om ni inte riktigt fattar vad jag menar så kanske det blir tydligare om ni tittar på ritningen nedan.

Såhär ser hallgolvet ut, stora ljusa plattor. Dessa kommer också läggas i nedre delen av groventrén.

I det nedre badrummet är väggarna klara och fogade. Golvet är lagt men ännu inte fogat.

I det övre badrummet är väggarna också klara och det här är en bild på den jättesnygga svarta blandmosaiken som sitter på väggen där toalettstolen ska stå - det är små bitar glas, kakel och sjösten. Grymt snyggt! Det svarta golvet höll de på att lägga när jag var där och fotade. Det blir också fint. Under fönstret kommer badkaret att stå.


På e.m idag fortsatte jag den shopping-spree jag påbörjade igår. Det har nämligen varit 25% rabatt på ELFA på alla K-Rauta-varuhus. Så nu har jag spenderat många tusenlappar på graderobsinredning. Dels till vår walk-in closet och dels till skjutdörrsgarderoben i sovrummet på nedervåningen där vi valde bort standardinredningen. I går var jag på K-Rauta i Arninge och i Häggvik, och idag i Jakobsberg. Jakobsberg hade det bästa ELFA-utbudet kan jag meddela.

Tyvärr - för er som också tänkt köpa lite ELFA-grejer - så var det sista dagen på ELFA-rean idag...

Såhär full var bilen idag när jag åkte hem. Det var på håret att jag fick med mig alla grejer hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...