Hallå!!! Klicka och rösta...

Hallå!!! Klicka och rösta...
Rösta på den här bloggen genom att klicka på loggan.

lördag 10 april 2010

bostadsrokad

Vi är i valet och kvalet om vi ska sälja huset vi bor i nu i vår eller efter sommaren. Helst vill vi sälja det nu, när räntorna är låga, det är "säljarens marknad" och för att veta hur mycket pengar vi har att röra oss med. En annan fördel är att vi, om det inte skulle gå så bra att sälja huset i vår, i så fall kan lägga ut det efter sommaren igen - för ett nytt försök. Nackdelen är att det antagligen är svårt att få en köpare som går med på inflytt i januari 2011...

För att kunna sälja i vår har vi varit tvungna att hitta ett mellanboende och det är inte det lättaste. Jag har ställt mig i kö i Sollentunahem, men med noll poäng så är det nog svårt att få nåt. Av de sju lägenheter som är lediga just nu är det bara tre som är tillräckligt stora och man behövde uppåt 1500 poäng för att ens komma i fråga. Jag har också begärt offert från Sollentuna Lägenhetshotell, men med tanke på att en vecka där kostar nästan 9000 så har vi inte ens råd att överväga det alternativet.

Vi funderade på om vi kunde hyra min brorsas lägenhet i Helenelund och förpassa honom till sin tjej, men hans intresse för det alternativet verkade ganska svalt. Han lät mycket tveksam.

Nyss ringde han mig dock med ett annat förslag att vi bor i mamma och pappas hus (granne med husbygget), att mamma och pappa bor i brorsans lägenhet och han bor antingen hemma hos sig med dem eller med oss hos mamma och pappa, men antagligen mest hos sin flickvän. Fördelarna med detta förslag är många.

Vi slipper packa ihop oss i hans lilla trea och hans katter kan bo kvar och slipper bli stressade för att det bor två småbarn där. Han behöver inte heller oroa sig över sin nya soffa. Hos mamma och pappa har vi redan skötbord och spjälsäng, bättre plats och dessutom full uppsikt över nybygget bredvid.

Tack mamma och pappa och brorsan för att ni "offrar er" så för oss och tack brorsan för en genialisk lösning.

Nu kan vi inleda förhandlingarna med mäklaren...

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...